I 2013 sad jeg på bagsædet i en lille grå Fiat Punto på vej imod Mern på Sydsjælland. Jeg skulle en uge på sangskriverkurset ”Nye sange” og det var med en stor portion spænding, nervøsitet og faktisk også en lille smule modvilje i kroppen, at jeg tog afsted.

Jeg har altid sunget meget og spillet lidt klaver, men det dér med at skrive sange var noget, jeg bare gjorde for sjov og jeg forestillede mig ikke, at det var noget, som jeg skulle have særlig meget talent for. Men en ven, jeg havde på det tidspunkt, fik mig overtalt til at spille et par af mine sange og han hørte åbenbart et stort potentiale i mig og forærede mig et kursus i sangskrivning i julegave! (Jeg gav ham 3 Margrethe-skåle.. Snak lige om manglende forventningsafstemning 🙂 ) Jeg var ærlig talt ikke særlig vild med idéen og jeg var sikker på, at jeg ville falde helt igennem og udskød det faktisk også en enkelt gang. Men lang historie kort, så endte jeg med at pakke mit 15 år gamle Techniques keyboard, min PC og 1 ramme Cola Zero og begive mig afsted, på hvad der senere skulle vise sig at være spiren til, at jeg om 11 dage udkommer med min første single ”Kvinden bag gardinet”!

Med i den grå Fiat var Morten og Henrik, som også skulle på kursus og vi havde aftalt samkørsel uden i forvejen at kende hinanden. Netop derfor havde jeg sat mig på bagsædet, for så tænkte jeg, at det var lidt nemmere at slippe for at tvangs-samtale, hvis vi nu slet intet havde til fælles. Men alle mine tanker og frygt blev gjort til skamme og Morten og Henrik er i dag 2 af mine bedste venner, som jeg i øvrigt spiller i bandet “Fire På Stribe” med – OG for resten var det slet ikke muligt at få et ord indført i samtalen, selvom man ville, for Henrik talte stort alle 95 km. derned. 🙂

Første aften på kurset skulle man igennem den obligatoriske præsentationsrunde og jeg syntes bare at alle var så dygtige og professionelle og erfarne. Da turen endelig kom til mig, fik jeg kort præsenteret mig og fortalt hvor bragende nervøs jeg var for det hele og heldigvis blev jeg mødt med den største forståelse og opbakning. I det hele taget var der bare en rigtig god stemning alle kursister imellem og de 3 lærere, Karen Sangvin, Andy Goggin og ikke mindst den sprogblomstrende Annette Bjergfeldt, skabte nogle fantastiske, trygge og inspirerende rammer.

De fleste dage brugte jeg på at co-write, dvs. at jeg skrev musik og tekster sammen med 1 eller 2 af de andre sangskrivere. Hver morgen lavede Annette et inspirerende oplæg, krydret med skæve opgaver og sjove øvelser og om aftenen blev ”Dagens Høst” af nye sange så præsenteret til en fællessamling og det var helt fantastisk at høre 12-14 sange, der var blevet til i løbet af én enkelt dag. Ugen bød også små workshops, jam, hygge ved bålet, gode snakke og masser af grin – og ikke mindst tårer. For der er mange følelser på spil, når så mange kreative mennesker med noget på hjerte er samlet på et sted. Personligt vil jeg også altid selv forbinde Mern med lyden af svaler, der flyver legesygt rundt i luften. En lyd som sådan én storbypige som mig ikke hører så tit.

Da ugen var gået og jeg stod og skulle tage afsked med de andre kursister, kunne jeg slet ikke begribe, hvor hurtigt tiden var gået. Og jeg var overvældet af de mange indtryk og udtryk og aftryk, som jeg havde fået. Jeg havde købt Annettes formidable bog ”Kogebog for sangskrivere” og jeg bad hende om at signere den, inden jeg afsted. Jeg kunne se, at hun skrev en besked i den og så rakte hun mig den og gav mig et stort og varmt knus og sagde ”Hvor er jeg dog glad for, at du fandt modet til at komme.” Og det var jeg også!

Da jeg kom hjem og lå på min sofa åbnede jeg bogen, som Annette havde skrevet i. Der stod: ”Kære Jeanette, Syng, syng, syng! Du er helt fantastisk. Jeg glæder mig til din plade og til at høre dig overalt! Knus fra Annette” Lige der følte jeg mig også ganske fantastisk til mode og jeg vidste, at det ikke ville være det sidste, jeg så til Annette.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *